ru uk en fr de ca sq it eu bs bg be af ar az ms mg
Автолидер
kategori Vaz 2112  

Mirëmbajtja Car 2110


2015-12-21 05:30:56

Gjatë operimit të automjetit ka një përkeqësim i statusit të saj teknike si rezultat i veshin e sipërfaqeve të fërkimit të pjesëve, rregulluar parametrat e shkeljeve, plakjes produkte gome dhe fenomenet e tjera. Për të parandaluar gabimet dhe për të rritur jetën e automjetit është nënshtruar planifikuar tërhequr vërejtjen-

mirëmbajtjen e siguracionit, e cila përfshin një lubrifikant, testimin dhe rregullimin e njësive të makinës pas një largësi të caktuar. Intervale Mirëmbajtja dhe emri i shënuar në Tabelën 1-2.

rregullisht çdo 500-600 km ose para çdo nisjes, kontrolloni nivelet e naftës në

Carter motor ftohës tank zgjerimin, vaj e frenave frenat hidraulike, electrolyte në bateri dhe gomave presion.

Niveli i naftës në crankcase duhet të kontrollohet në një motor të ftohtë nuk është i rrjedhshëm. Niveli duhet të jetë në mes të rrezikut «MIN» dhe «MAX» akrep.

Ndryshimi i naftës kryhet në motor është e ngrohtë. Të thahet naftës përdorur heq kapakun plug në të naftës pan.

filygr Oil ndryshuar nga unscrewing atë nga cilindër. Para instalimit të një të re filtër të naftës O-unazë është e lubrifikuar me vaj motori. Përfundojë ri filtër për të prekur uplstnitelnogo unazë cilindër dhe pastaj detyrojë dorën dovorachivat 3/4 nga ana e tij.

Niveli vaj e frenave në kopertinën fikse dhe linings frenave të reja duhet të arrijnë në buzë e poshtme të qafës filler.

Në të njëjtën kohë të kontrolluar funksionimin e saktë të nivelit të alarmit sensor. Çfarë është e nevojshme për të shtyrë poshtë në pjesën qendrore të cap mbrojtëse. Në grup instrument llambë tregues duhet të ndizet kur ndezjen është në.

Llamba Paralajmërimi sinjalizuar një gjendje emergjente e dritat e frenave të punës, kur niveli në rezervuarin ka rënë nën shenjën «MIN», se kur linings pjesërisht veshur apo të reja jastëk frenave thotë humbja e integritetit dhe rrjedhje lëngët: Klasës së parë deri lëngun në këtë rast kryhet vetëm pas rivendosjes së ngushtësi e sistemit.

Nëse frenat hidraulike duke punuar si duhet, uljen e nivelit të lëngjeve në rezervuar për shkak të veshin në marrëveshjet pad frenave. Uljen e nivelit të lëngshme në lartësinë e duhur «MIN» dëshmi indirekte të afatit të tyre veshin. Në këtë rast është e nevojshme për të kryer një monitorim të drejtpërdrejtë të pad.

. Kontrolloni gjendjen teknike të frenat, para-pastruar para dhe frenat e pasme nga papastërtitë, larë me ujë të ngrohtë dhe të tharë me ajër të ngjeshur. Kjo nuk është e lejuar në këtë rast për të aplikuar ndonjë tretës minerale si ata mund të dëmtojë kapele mbrojtëse dhe vulat e cilindra hidraulike.

kontaminuara pads rreshtim, disqe dhe bateri janë të pastrohen me një furçë teli dhe i lau me detergjentë. Nëse linings janë gjetur gjurmët e vaj e frenave duhet të NAI-

T dhe për të eleminuar shkaqet e shfaqjes së saj. Gjatë mirëmbajtjes, nuk vë në dukje pads frenave, disqe dhe bateri nga kontakti me vaj ose lyrë ato.

Niveli ftohës në tank zgjerim duhet të jetë gjithmonë 3-4 cm rreziqe të larta «MIN». Kontrollimi dhe hapjen tank ndalues për mbushjes të lëngshme është kryer vetëm në motor të ftohtë. Pas klasës së parë deri spinën lëngun tank duhet të mbyllen fort, si tank zgjerim kur motori është i ngrohtë dhe drejtimin, ajo është nën presion.

Në një rast ekstrem, sistemi i ftohjes mund të shtohet në ujë të pastër. Por temperatura e ngrirjes rritet përzierje dhe ul rezistencën korrozioni e një radiator alumini. Prandaj, sa më shpejt që të jetë e mundur është e nevojshme për riparimin e sistemit dhe plotëso atë me ftohës.

Kontrollo nivelin dhe dendësia e electrolyte në bateri është përshkruar në kapitullin "Battery».

presionin e ajrit në goma, duke përfshirë edhe rezervë presionin e gomave matës është i kontrolluar. Ne rekomandojmë që të kontrolloni periodikisht manometër në shërbim të ndërmarrjeve.

Nëse ka një rënie të qëndrueshme në presionin e gomave, kontrolloni me zgjidhje sapun, në qoftë se ka rrjedhje e ajrit përmes rrotë valvul. Në rastin e rrjedhjes së ajrit forcojë kyç rrotë në `fund kapak, dhe nëse kjo nuk funksionon, të zëvendësojë atë me të reja.

Nëse presioni bie në rrotë e duhur, pastaj duke përdorur një sealant veçantë aplikuar në makinë, riparimin autobusin.

Në mënyrë për të shmangur dëmtimin e shtresës nënshkrimin e rim gomave, heqjen dhe instalimi është kryer duke përdorur një pajisje të veçantë ose Changer gomave në dyqan riparim.

Në mënyrë që të mos shqetësojnë rrota bilancit për të bërë një shkumës shenjë razbortovkoy në autobus kundër portës dhe kur në rritje gomave të vendosur për këtë tag.

Pas instalimit gomave të reja patjetër Bilanci rrota në shërbim të ndërmarrjeve.

Kur makinës me goma pa trung, shmangur lapping rrota për të frenuar e rrugëve dhe ngarje të shpejtë në rrugët e mbuluara me gropat zhvlerësuar, gunga dhe kaq. N., Sa dëmtimi rim mund të shkaktojë humbjen e integritetit të gomave dhe rrota mosbalancim. Kur dridhje, ndërsa shoferi, kontrolloni balancën rrota.

Aktivitetet e mirëmbajtjes

*

Emri i punës

Frekuenca, mijë. Km

15

30

45

60

75

kurvar top, një kusht i varet dhe mbulon mbrojtëse tyati gear dhe fut jet; gjendja e mbulon mbrojtëse e frenave e përparme pin udhëzues

1

Kontrolloni ngushtësi e vulave të njësive dhe agregateve

+

4.

Kontrolloni ngushtësi e sistemeve të ftohjes, frenat e pushtetit dhe makinë hidraulike, gjendja e hoses dhe tuba

+

5.

Kontrolloni luajë e timonit

+

& amp;

Kontrollo nivelin e ftohës

+

*

7.

Kontrollo gjendjen dhe tensionin e brezit alternator makinë

+

*

Kontrollo nivelin dhe dendësia e electrolyte e baterisë

+

9.

Kontrolloni funksionimin e gjenerator, ndriçimit, të lehta dhe të shëndoshë alarmet, panele kontrolli, ngrohës, wipers xham, washers dritë, dritare të nxehtë e pasme, pasqyra dera elektrike, vende të nxehtë para

+

Kontrolloni funksionimin e ekonomizuese muar dhe duke filluar sistemin karburator pajisje zazhiganiya`

+

H.

Prania e knocks pa lidhje dhe zhurma e motorit, tufë, transmetimin dhe para boshte wheel drive; zhvendosur sakta

+

12

Kontrolloni pedale tufë

+

13

Kontrolloni efikasitetin e frenat e përparme dhe e pasme

+-

14

Kontrollo nivelin e vajit në gearbox

+

15

Kontrolloni vendosjen e frenave parkim dhe pedale e frenave lojë e lirë

+

16

Kontrolloni funksionimin e frenave përforcues vakum

+

17

Kontrolloni funksionimin e rregullatorit presion

+

18

Kontrollo nivelin e vaj e frenave

+

19

Forcojë kuvendet e në rritje, komponentëve dhe pjesëve të shasisë dhe motor

+

20

-■-,-.-.-,-

Rregullo tensionin e rrip kohën kohën

+

21

Replace element filtrin e ajrit:

- motor carburetor;

- motor me injeksion karburantit

+

+

1

22

Rregullo boshllëqet në mehanizme2 shpërndarjes së gazit

+

23

Për të rregulluar shpejtësinë boshe për të kontrolluar toksiciteti i shter gazov`

+

24

Replace filtër nafte dhe vaj në crankcase

+

25

Ndryshimi naftës në peredach3 kuti

_I_ & pound; _

+

Emri i punës

Frekuenca, Tn

15

30

45

26

Replace zhidkost3 ftohjes

27

bateri të pastër dhe smazatklemmyizazhimy

+

28

Bilanci rrota dhe për të shkuar skemën

+

29

Rregullo boshtin e përparmë

+

LP.

Replace koha rripin e kohës

+

31.

Replace kandele me i ri

+

32.

Clean shumëfishtë motorino, kontrolloni për veshin dhe të përshtaten brushat, ismazat pastër pjesët makinë motorino

+

33.

Clean unazat e kontaktit e gjeneratorit, kontrolloni brushat veshin dhe i aftë

+

34.

Kontrolloni gjendjen e pads frenave para

35:

Kontrolloni gjendjen e pads frenave mbrapa

+

36.

Replace zhidkost4 frenave

+

37.

Rregullo drejtimin e dritave trare

+

38.

lahen dhe goditje nga detajet e karburator dhe pompën e karburantit. Kontrollo dhe rregullojë nivelin e karburantit në dhomën noton

+

39.

Replace filtrin e karburantit të mirë:

- motor carburetor;

- motor me injeksion karburantit

+

+

40.

Fushat fërkime lyej limiter zbuluar IA pranverë derë varet dhe panik filler karburantit, të keyholes e dyerve dhe derë e pasme

+

41.

varet dera lyej

42.

hapje kullimit të pastër e dyerve dhe pragjet

+

43.

sensor përqendrimi Zëvendëso kisloroda5

+

«+»-. Puna është bërë

1 -. Për motorët benzinë

2 -. Motor 8-valve

3 -ose 5 vjet, cilado qoftë e para

.

4 -. Ose 3 vjet, në varësi të cilado që është më herët

5 -për automjetet me sistemin e injektimit të karburantit

Artikuj që kanë lidhje

 PËRDORIMI DHEZJE KRYESORE immobilizer DHE 2110
 pasme dritare të pastër 2110
 Vajosje 2110
 Mirëmbajtja Car 2110
 

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe dashnor informative dhe burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre