ru uk en fr de ca sq it eu bs bg be af ar az ms mg
Автолидер
kategori Vaz 2112  

Ndërtimi Engine 2112


2015-12-23 15:52:39

Replace qëndrim të pastër bllok cilindër dhe të mbyllë në një pin humbur!. Hiq bosht me gunga mbajtur kapele dhe shtypni-fit në bllok cilindër mandrinë 67.7853.9621 nozzles për ftohje pistoni zhdukur.

Set kollodok bllok motor dhe lidh shufra dhe pistoni grup, bashkëngjitni volant për bosht me gunga, instaloni pompë të naftës dhe marrësi, vaj pan copë litari Për të Oil Filter, duke vepruar siç përshkruhet në pjesën e dytë të motorit 2110. Pastaj, në Kuvendin e motorit në mënyrë vijuese.

Fut bllok cilindër, shihni dy sleeves qëndrës. Fig. 2-24, dhe e vuri mbi copë litari kokë cilindër.

KUJDES

Kur grumbulluar motor gjithmonë duhet të instaloni një copë litari të re nën kokë cilindër. Përdorimi i Rondelet të përdorura nuk është e lejuar.

Para instalimit vulën, hiqni naftës është, sipërfaqet mating e cilindër bllok kokë n. Copë litari duhet të jenë të pastër dhe të thatë. Kontaktoni me vaj mbi sipërfaqen e jastëk nuk është e lejuar.

Rotate bosht me gunga në mënyrë që Pistonëve. ishin në mes të cilindrit.

Set i sleeves kokë cilindër qendërzim, të mbledhur në përputhje me udhëzimet e kryetarit të "kokë cilindër" e gjykojnë. Më poshtë. Forcojë bolts kokë cilindër në rend Fig. 9-17 Dhe në tre hapa:

1 pritjes-të forcojë bolts në 20 nm 2 KGF-m;

2 pritjes-të forcojë bolts mbi 90 °;

3 pritjes-të forcojë të gjitha Bolts përsëri nga 90 °;

Fig. 9-17. Shtrëngimi bulonave kokë cilindër dhe skemën aplikuar sealant për të mbajtur shufër me gumga strehim

KUJDES

bolts kokë cilindër mund të ri-përdoren vetëm nëse ato janë shtrirë në gjatësinë l s 95 mm shohin. Fig. 2-61. Nëse gjatësia e rrufe në qiell më shumë, atëherë të zëvendësojë atë me të reja.,

Para se të asamblesë, lyej temat e motorit më parë dhe kokë bulonave, zhytje ato në vaj motorik. Pastaj të lejojë që të thahet naftës tepërt, bulonave të përballojë të paktën 30 minuta.

Hiq vaj ose ohlazhddknpuyu lëngshme të vrima në bllok cilindri nën bulonave kokë cilindër.

Plug në bllok cilindër pompë ftohës copë litari dhe siguruar atë me vida. Install dhe për të siguruar mbulesën e pasme e një rrip gear.

Fut në të çarë në fund e përparme të bosht me gunga dhe camshafts Udraf kyç dhe të instaloni pulleys dhëmbëzuar. Duke bllokuar pulleys shufër me gumga nga kthyer, të sigurojë atyre me vida dhe washers.

Pajisja 67.7811.9509 rrotullohen camshafts të një kombinimi të etiketave në pulleys me shenjat në kopertinën e pasme të një rrip veshje Fig. 9-18.

Fig. 9-18. Driving makinë e rrotull 1-

rrotull dhëmbëzuar bosht me gunga; 2-një rrip gear; 3-ujë çezme rrotull; 4-nje rul tension; 5-rrotull shter shufër me gumga; 6-të mbuluar pasme mbrojtëse e një rrip veshje; 7-rrotull gji shufër me gumga; 8-faza sensor unazë; 9-duke rul; A-shenjë TDC në ingranazhit bosht me gunga; Në-shenjat në kopertinën e pompë të naftës; FIC-shënon në pjesën e pasme, të mbuluar mbrojtëse e një rrip veshje; Rreth-shenjat në rrotull shter shufër me gumga; E-shenjat në konsum shufër me gumga rrotull

Forcojë bosht me gunga në drejtim të një kënd të vogël të rrotullimit të lidhur shenjat në rrotull me shenjë në kopertinën e pompë të naftës shohin. Fig. 2-27. Rotate rrufe në qiell bosht me gunga mund të jetë çelësi për përfundoi përkohësisht deri në fund e përparme të bosht me gunga.

Set rul tension dhe kapem atë në një pozicion korrespondon tensionit minimal rrip. Fit mbështetje rul.

Vendos rripin dhëmbëzuar mbi pulleys shufër me gumga dhe duke tërhequr dy degët e brezit, të marrë degë e majtë e rul tension dhe rrëshqitje atë mbi rrotull pompë uji dhe degën e djathtë të fillimit të mbështetjes rul. Vënë rripin në rrotull bosht me gunga dhe pak forcojë tensioner rripin duke u kthyer rul kundër akrepave të sahatit. Kur instalimi rrip shmangur bends saj të mprehtë.

KUJDES

Nëse jeni duke instaluar nuk është e lejuar rreze të mprehtë përkulem rrip dhëmbëzuar më pak se 20 mm në mënyrë që të mos dëmtojë kordonin.

Kthejeni bosht me gunga dy kthehet në drejtim të rrotullimit dhe kontrolloni rastësi të etiketat përshtatur, shih. Fig. 9-18. Nëse etiketat nuk përputhen, atëherë liroj tensionin rrip, hiqni atë nga pulleys shufër me gumga, kthehet pulleys nevojshme për brishtë, bashkëngjitni rrip, hiq një rul pak tension përsëri cranked bosht në dy radhë dhe kontrolloni rastësi të përshtatjes etiketat.

Kur rastësi e etiketave, të rregulluar tensionin rrip, siç përshkruhet më poshtë, shikoni. "Përshtatja e rrip kohën tensionin».

Set sensor faza, bashkëngjitni atë në kokë cilindër me dy vida. Fix kopertinës mbrojtëse e një rrip gear.

Vendos në sipërfaqen e sipërme të mbajtur shufër me gumga tipit strehimit sealant "Loctite N§574» flagjelë 2 mm në diametër, siç tregohet në Fig. 9-19. Instaloni mbuluar kokë cilindër asamble me një ndarës, ndarës dhe slinger me tub prizë dhe kapem vida mbuluar.

Fig. 9-19. Skema e aplikuar sealant në sipërfaqe të lartë të kokë cilindër

Kujdes futur kandele në kokë fole cilindër dhe do të forcojë kyç 67.7812.9553.

Bashkangjit në kokë cilindër ftohjes xhaketë tub prizë me një copë litari dhe siguruar atë me dy vida. Vendi copë litari dhe të bashkangjisë në bllok cilindër fllanxhë gji pompë uji tub. Fit tub dhe ushqimit hoses tub Shkuarja në termostat, vendosur termostat dhe fix hoses clamps.

Vendos në studs e copë litari kokë cilindër, instaloni shter shumëfishtë me një mburojë dhe rregulluar arra e tyre me kllapa lidh pompë ftohës tub.

Instalimi i ulët çorape ventilim crankcase dhe siguruar atë me clamps për montim në bllok hundë dhe mbuluar kokë cilindër. Install treguesin e nivelit të naftës.

Set tub hyrëse me një copë litari dhe siguruar atë me arra. Install hekurudhore nozzles injeksion dhe rregullojnë presionin e karburantit dhe kapem atë të bulonave kokë cilindër. O-unaza para instalimit të nozzles lyej me vaj motor.

Set parzmore injeksion dhe atë të bashkëngjitni hekurudhor karburantit me dy kllapa. Lidhu telave për injectors.

Vendos lidhëse për lidhjet tub gji dhe rregulluar collars tyre. Instaloni njësinë duke e lidhur atë me tuba dhe lidhëse të rregulluar collars tyre. Bashkangjisni marrës të mbështet me arra për të mbuluar kokë cilindër. Install tub udhëzues me nivel të naftës tregues rrufe në qiell dhe atë të bashkëngjitni pranuesit.

Vendos tub për furnizimin dhe kullues të karburantit, atyre të bashkëngjitni nozzles luftoj për rregullatorin e presionit të karburantit dhe kllapa në kokë cilindër. Furnizimi me karburant clip tub bashkangjitur karburantit hekurudhor dhe tub shkarkimit të karburantit-arrë bashkim të presionit të karburantit rregullator vakum çorape instalo duke rrëshqitur atë mbi tubave pranuesit dhe rregullatorit të presionit të karburantit

.

Vendos e drejta mbështetja krahu i një motor mali me gjenerator në rritje bar. Fit bosht me gunga makara flutur përzënë gjenerator dhe fix si rrufe në qiell e saj dhe rondele. Instaloni gjenerator, e vënë rripin në rrotull bosht me gunga dhe gjenerator dhe të rregullojë tensionin e saj siç përshkruhet në "gjenerator" të parë. Seksioni 7.

Instalo dhe të rregulluar bulonave në cilindër bllok kllapa mbështetje mbrapa pezullimin e njësisë së pushtetit. Kapem sy kllapa për slinging njësi të energjisë.

shmangur me kujdes greva, për të forcuar sensor cilindër bllok Knock. Install dhe bashkëngjitni bllok cilindër sensor të nivelit të naftës. Install dhe kapem mbuluar e pompë të naftës sensor pozicion bosht me gunga.

Lidhu modulin e tensionit të lartë dhe të ndezë priza në të njëjtën kohë të vënë ato në terminalet në marrës. Fix ekranin e pranuesit.

Set tub mbyt me copë litari, fiksim kresiveru tij arra. Set dalje çorape dhe gji ftohës clamps gete bashkangjitura tek tub mbyt, në një tub shkarkimi e kokë cilindër dhe pompë ushqim tub ftohës.

Vendos mbyt në tub gji gete gji dhe siguruar atë me një pirg. Kur instalimi etiketën gete në atë për të kombinuar me vijën e sipërme të lidhës tub hedh në mbyt. Instaloni sipërme crankcase hoses ventilimit, clamps bashkëngjitur atyre të lidhjes në mbuluar kokë cilindër, tub futje të zorrës dhe tub mbyt.

Bashkangjit pirg në gji gete sensor tub rrjedhës së ajrit.

.

Hidh vaj në motor nëpërmjet qafës së mbuluar kokë cilindër

Artikuj që kanë lidhje

 Transmisionit 2110
 Ngarkimi i baterisë 2110
 Zëvendësimi shufër me gumga rrip makinë 2110
 Mirëmbajtja Car 2110
 

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe dashnor informative dhe burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre